Horoscoop van de euro

Advertenties

Horoscoop van de introductie van de euro

In november 2011 schreef ik in de column over de geboortehoroscoop van de euro:

Het nieuws werd deze week opnieuw gedomineerd door de euro. Toen de euro werd ingevoerd op 1 januari 2002, stond de Zon in Steenbok met de Maan in Leeuw. Die combinatie van Steenbok en Leeuw staat voor een ambitieus en statusgevoelig karakter. Helaas stond de Zon ook inconjunct Saturnus. Dat is letterlijk en figuurlijk het symbool voor ‘buitensporig pech hebben’ of bekritiseerd en beschuldigd worden.

Het inconjunct is het aspect van 150 graden, een aflopende lijn die de bijvoorbeeld de huizen zes en acht met de Ascendant verbindt. Het inconjunct met Saturnus wijst op kans op onevenwichtige ambitie en door de mand vallen. Het aspect geeft ook een ongezonde situatie aan. Saturnus is astrologisch voor ‘schuld’. Je kunt wel stellen dat er een overdosis schuld in de EU zit.

Ditzelfde aspect (Zon inconjunct Saturnus) staat in de geboortehoroscoop van een hoogleraar die onlangs werd ontmaskerd als fraudeur. Uiteindelijk komen te grote ambities voor de val. Maar je kunt er wel eerst ver (en hoog) mee komen, kennelijk. Er zijn meer voorbeelden. Ook Amanda Knox (zie hier haar horoscoop en het verhaal op http://www.astromarkt.net/amanda-knox.html) heeft Zon inconjunct Saturnus, net als de Britse ex-premier Gordon Brown, de man die nooit echt is gekozen en de eerste de beste verkiezing het veld moest ruimen. Ook in zijn persoonlijk leven zat het hem tegen.

Hier zie je de geboortehoroscoop van de euro met transits en progressies. Frappant dat de Euro werd ingevoerd toen het midpunt Zon/Maan oppositie het symbool van de tweedracht (Eris) stond. Zie je transit Uranus (= spanning) op de horizon?

Wil je meer weten over Eris , het inconjunct of over het het teken op het midpunt Zon/Maan? Klik dan op de links! Ik moet het helaas door omstandigheden kort houden. Aanvullende observaties zijn dan ook welkom!

EURO: NOVEMBER 2013

horoscoop met transits en progressies voor november 2013

INGEBOUWDE TEGENSTRIJDIGHEDEN

Van december 2013 tot ver in 2014 zal het vierkant tussen Uranus en Pluto harde aspecten maken met de Zon, Jupiter en het progressieve MC van de horoscoop van de Euro, terwijl Jupiter in juni 2014 wijst op redding of uitbreiding. Combinaties Jupiter-Pluto en Jupiter-Uranus geven meestal succes en opluchting aan. Uranus-Pluto met de Zon daarentegen gaat meestal samen met dramatische spanning en sensatie.

Die tegenstrijdigheid en het moeizaam evenwicht tussen optimisme en pessimisme zit ingebakken in de geboortehoroscoop van de Euro met de Zon oppositie Jupiter en inconjunct Saturnus. Het blijft waarschijnlijk eeuwig tobben met ups and downs. Alle begin is moeilijk, maar het begin van de Euro was op een (astrologisch) ongewenst moment. Dat, de aard van de euro, wreekt zich aldoor.

Maar…er is hoop. Transit Pluto is nu (november 2013) eindelijk voorbij het inconjunct met Saturnus en daarmee is de depressie in de Eurozone hopelijk voorbij. Vooruitgang lijkt in de laatste maanden van 2013 verzekerd door het MC-Jupiter aspect. Daarna kunnen er toch weer nieuwe problemen moeten worden getackled.

Als de Euro een persoon was dan zou deze sterke zenuwen nodig hebben om de uitdagingen van 2014 tegemoet te kunnen treden, maar ondanks de ups and downs positief gestemd blijven. De Euro zou kunnen vallen (inconjunct Saturnus) maar moet altijd gered worden (oppositie Jupiter). Binnenkort komt transit Saturnus op Pholus in het tweede huis (geld, bezit) van de Euro. Saturnus door het tweede huis is zwaar voor geldzaken en vertrouwen. Als in november 2014 het transit van Saturnus de cusp van het derde huis bereikt is ook die moeilijke episode voorbij en kan worden begonnen met andere problemen, zoals de taal, de informatievoorziening, het transport en de reisjes i.v.m. de euro.

In de vooruitzichten voor 2014 kon je het volgende lezen op Astromarkt:

” Op 21 april 2014 staat Uranus exact vierkant Pluto, en op 17 maart 2015 voor de laatste keer. Daarmee wordt een langere periode van sociale onrust en maatschappelijke transformatie afgesloten.Omdat Jupiter meedoet (oppositie met Pluto, vierkant met Uranus) krijg je een Jupiter-Uranus-Pluto combinatie die Ebertin duidt als ‘plotselinge hervorming, snelle aanpassing’. In 2015 komt er  hopelijk langzaam een eind aan de intense spanning en onrust in de wereld. Er heeft dan een geslaagde correctie of aanpassing plaatsgevonden. “

Ik maak je erop attent dat ook de horoscoop van de euro altijd moet worden gezien in het kader van de economische achtergrond en de omstandigheden. Voor een niet-economisch geschoold astroloog komt alleen naar voren dat er een eind komt aan de beproevingen in de geldas (huis 2, Pluto) en dat er het een en ander aan ophef over de Eurozone het meest waarschijnlijk wordt gevolgd door opluchting. Hoe? Dat is ook voor de econoom een raadsel.

(C) Astromarkt

Reacties gesloten