Sterrenbeeld Boogschutter

Advertenties

 

TEKEN SAGITTARIUS of BOOGSCHUTTER

Welkom bij het sterrenbeeld Boogschutter (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Boogschutter of Sagittarius). Voor andere sterrenbeelden klik je hier…

STERRENBEELD (of ZON IN) BOOGSCHUTTER

Wie geboren wordt met de zon in het astrologisch teken Boogschutter wordt een Boogschutter genoemd. In 2012 ben je een Boogschutter als je NA 22:51 uur op 21 november bent geboren en VOOR 12:13 MET op 21 december 2012. In andere jaren is het start-en eindmoment anders. De zon begon op 22 november 2004 om 0u23 MET in het teken Boogschutter te lopen. In 2007 was dat om 17:51 MET. De zon eindigde deze reis op 21 december 2004 om 13u43 en in 2007 was dat op 22 december om 7:09 uur.

Het sterrenbeeld Boogschutter is het negende teken van de dierenriem. Boogschutter is een vuurteken. Vuur geeft energie en een natuurlijke vitaliteit. Schutters laten op hun best zien dat je vertrouwen in het leven kunt hebben. Als jij veel invloed ondervindt van het teken Boogschutter zul je altijd streven naar meer en beter, op welk terrein ook. Zit het de Boogschutter tegen dan door slechte aspecten dan wordt de Boogschutter indiscreet en onbetrouwbaar, een windvaantje. Als het teken Boogschutter op de cusp van het elfde huis staat zie je soms het verschijnsel van de wat al te tolerante allemansvriend.

Boogschutter is ook een beweeglijk teken. Druktemaken hoort bij dit teken! De Leeuw brult, de Boogschutter schalt! Met Mercurius of Venus in Boogschutter kun je een verdragend stemgeluid hebben. Voor leraren is dat nuttig…

Bij de Boogschutter hoort de grootste planeet die om onze zon cirkelt: Jupiter, het symbool van groei, ontwikkeling en bescherming. Schutter is dan ook het teken van vooruitgang, groei, ontwikkeling, maar ook van najagen en jagen. Daarbij horen ook vervoermiddelen die de jachtige Schutter snel op de plaats van bestemming moeten brengen: het paard en de paardenkrachten in de auto. Bij het sterrenbeeld Boogschutter hoort alles wat groei of ontwikkeling bevordert: reizen, opleidngen, boeken, leermiddelen.

Het symbool van Boogschutter is de pijl. Doelgericht werken is een van de betekenissen van het symbool Boogschutter. En omdat je moet weten waar je je op richt hoort visie eveneens bij het teken Boogschutter. Als vuurteken symboliseert Sagittarius het enthousiasme, de geestdrift en de spontaniteit die nodig zijn om een doel voor ogen te houden. Bij het symbool Boogschutter horen verder: de leraar, de coach, de goeroe, de geestelijk leider, de kweker, de opvoeder, de jurist en de uitgever. Om goed te kunnen functioneren heeft Boogschutter ruimte nodig. Anders groeit dit teken uit zijn of haar ‘jasje’. Niet voor niets worden onder dit teken veel vrijgezelle mannen aangetroffen. Boogschutters schijnen ook het vaakst de snelheidslimieten te overschrijden.

Als je geboren bent met de Zon in het teken Boogschutter dan wil je (liefst snel) vooruit in het leven. Dat kan heel aards zijn: je wilt dan succes, een goede opleiding, een groot huis en misschien veel kinderen. Je wilt gewoon ‘gelukkig zijn’. Als je alles al hebt of als je om allerlei redenen niet zo in aardse voorspoed bent geïnteresseerd is je doel je verder te ontwikkelen en geestelijk te groeien. Je wilt algemeen ontwikkeld zijn en bereisd of je richt je pijlen op een nog hoger geestelijk doel: je wilt wijs zijn, een filosoof. Hoe dan ook en op welk terrein dan ook.

Je laat zien dat je Boogschutter bent door:

– Tolerant te zijn (als er tenminste goede aspecten met de zon zijn:)

– De grote lijnen belangrijker te vinden dan de details

– Opgewekt en positief door het leven te gaan

– Zelfvertrouwen te hebben

– Al jong een eigen mening te hebben

– Je eigen weg te willen gaan (I did it my way is een lied van de Boogschutter Frank Sinatra)

– Eigenwijs te zijn

– Het altijd beter (denken) te weten

– Ongevraagd advies te geven

– Advies te vragen en vervolgens te doen wat je zelf al wilde

– Onbewust gevoelige snaren te raken

Boogschutters houden zelden op met leren. Als Boogschutter als teken op je derde of negende huis staat blijf je je ontwikkelen, door te studeren, leren of reizen. Voor het teken Boogschutter is het leven een leerschool!

Beroemde Boogschutters

In een teken van succes moet je haast wel geslaagde mensen aantreffen. Hier zijn voorbeelden van Boogschutters:
Tina Turner, ‘non je ne regrette rien’ Edith Piaf, ‘I did it my way’ Frank Sinatra, Richard Hammond (Top Gear), prinses Amalia, Keith Richards, Woody Allen en Liesbeth List, maar ook Churchill, Franco en Stalin waren Boogschutters.
Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN BOOGSCHUTTER

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in Boogschutter hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie en gewenning.

MAAN IN BOOGSCHUTTER

Met de maan in Boogschutter ben je misschien niet zo enthousiast als de zon in Boogschutter, maar je kunt goed doen alsof. Je hebt behoefte aan succes en vooruitgang. Al van huis uit heb je meegekregen dat je je opgewekt en positief moet gedragen wil je iets bereiken. Dus gedraag je je daarnaar. Dat kan wel eens overdreven overkomen, hoor! Misschien denk je dat als je gelukkig DOET je het vanzelf WORDT. Je voelt je thuis in de buitenlucht en hebt het nodig om zo nu en dan op reis te gaan of tijdelijik in het buitenland te wonen. Een nadeel van deze stand van de maan is dat je bij tegenslag schichtig en jachtig gaat doen.

Beroemde mensen met Maan in Boogschutter zijn: Beethoven , koningin Paola, Wim Kok, Billy Graham, Laura Fygi, Anita Meijer, Yoko Ono en Kevin Costner.

En…wat hebben Natasja Froger, Daphne Deckers, Danielle Overgaag, Mariska Bauer en 2 van de vriendinnen van de ontdekster van de overeenkomst (een lezeres van mijn blog) met elkaar gemeen? Ze hebben uithuizige mannen! En de Maan (niet de Man) in Boogschutter! Misschien heeft dat te maken met behoefte aan ruimte om je heen? Of gewend zijn of raken aan die ruimte…

MERCURIUS IN BOOGSCHUTTER

De planeet van de studie in het teken van de wijsheid lijkt een gunstige combinatie, maar Mercurius staat hier zwak. Boogschutter wil wel leren, maar dan de grote lijnen, talen of wijsbegeerte. Schoolse kennis is aan Boogschutter minder besteed. Met deze stand van Mercurius heb je soms een grote mond en veel kritiek. Maar meestal heb je een grote woordenschat en ben je welsprekend.

Als je de zon in Boogschutter hebt hoef je niet ook Mercurius in Boogschutter te hebben. Misschien kom je al sprekend heel anders over dan je eigenlijk bent en heb je Mercurius in Schorpioen of Steenbok. Dat maakt je dan veel specialistischer of grondiger dan andere Boogschutters.

Mercurius in Boogschutter hebben:Beethoven, Maarten Luther, Frank Sinatra, Kirk Douglas, Indira Ghandi, Frank Zappa, Tina Turner en Jack Chirac.

VENUS IN BOOGSCHUTTER

Venus in het teken van het geluk en de voorspoed kan twee dingen beduiden: of je hebt geluk in de liefde of je trouwt om er beter van te worden. Je zou de neiging hebben je geliefde in de lucht te steken, ermee te dwepen. Je houdt van reizen, weet kunst te waarderen en hebt veel goede smaak. Soms is je smaak exotisch of geef je de voorkeur aan dat wat uit het buitenland komt. Of misschien trouw je met iemand uit het buitenland. Het stemgeluid is helder en verdragend. Venus in Boogschutter komt veel voor bij beroemde zangers. Deze positie van Venus maakt ook lenig (geschikt voor dansen). De swingende schoonheid zit in de heupen en de benen zoals bij Tina Turner.

Als je zon in Boogschutter hebt kan Venus in jouw horoscoop in Steenbok of Schorpioen staan. Dat maakt je dan in de liefde voorzichter respectievelijk hartstochtelijker dan de andere Boogschutters.

Venus in Boogschutter vind je bij Tina Turner, Mme. De Pompadour, Fellini (de regisseur), Frank Zappa.

MARS IN BOOGSCHUTTER

Mars in Boogschutter: dit is de geestdrift ten voeten uit. Je werkt met enthousiasme en gaat recht op je doel af. Je bent graag sportief bezig of werkt in de tuin. Wel heb je er een houtje van te scherp te zijn in de discussie (te gaan bekvechten).

Beroemde mensen met Mars in Boogschutter zijn: Neil Diamond, Vladimir Putin, Ad Melkert.

JUPITER IN BOOGSCHUTTER

Dit is het symbool van het geloof in de vooruitgang. Er is groot vertouwen in het uiteindelijk succes Soms te groot, dan wordt geld uitgegeven waar nog geen dekking voor is….

Jupiter in Boogschutter treft je aan bij Pim Fortuyn, Al Gore, Sarah Fergusson, John McEnroe en Jomanda.

SATURNUS IN BOOGSCHUTTER

Met deze stand til je zwaar aan je geloof of het geloof in het algemeen. Met een beetje verkeerde aspectering kun je echter vervallen in schijnheiligheid. Je hebt in ieder geval een scherp gevoel voor rechtvaardigheid.

Saturnus in Boogschutter tref je aan in de horoscopen van: Madame de Pompadour, Harry Belafonte en Gina Lollobridgida. Michael Jackson, Madonne en Prince hebben eveneens Saturnus in Boogschutter.

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN BOOGSCHUTTER

ASCENDANT BOOGSCHUTTER

Met de ascendant in het teken Boogschutter ben je de exponent van het goede leven. Je stelt je open op naar de buitenwereld en komt levenslustig over. Als het je tegenzit kun je jachtig, schichtig en overdreven doen, maar over het algemeen weet je hoe je het beste overkomt. Kijk bij ‘ascendanten beschreven’ naar meer wetenswaardigheden over ascendant Boogschutter.

Tip: kijk eens bij de combinaties van sterrenbeelden en ascendanten!

Ascendant Boogschutter hebben Elvis Presley, John Kerry (presidentskandidaat 2004 in de VS), Michelangelo, Julius Caesar, Nelson Mandela en de Engelse prins William.

MC IN BOOGSCHUTTER

Jouw levensdoel is vooruitkomen, slagen! En anders de wijste te zijn. Het is de volgende personen gelukt: Nostradamus, Mme de Pompadour, Mart Smeets, Jack Spijkerman

Terug naar boven

Reacties gesloten