Sterrenbeeld Schorpioen

Advertenties

TEKEN SCORPIO OF SCHORPIOEN

Welkom bij het sterrenbeeld Schorpioen (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Schorpioen). Klik hier voor de andere sterrenbeelden.

STERRENBEELD SCHORPIOEN-ZON IN SCORPIO

Ieder jaar is er een ander moment voor het begin en einde van de periode van het teken Schorpioen. In 2012 ben je een Schorpioen als je geboren bent exact op of na 2:15 MEZT op 22 oktober. In 2006 begon de zon op 23 oktober 2006 om 14:28 het astrologisch teken Schorpioen binnen te lopen. Op 22 november 2006 om 12:03 eindigde de reis door Schorpioen. Gemiddeld staat de Zon in het sterrenbeeld Schorpioen tussen 22 oktober en 22 november n.m. Wie dan wordt geboren wordt een ‘Schorpioen’ genoemd.

Schorpioen is het achtste teken, een vast teken en een waterteken. Dispositor van Schorpioen is Pluto (voor de ontdekking van Pluto was het de planeet Mars).
Het teken Schorpioen loopt van de 210de tot 240ste graad van de dierenriem.

SCHORPIOEN EN HET IMAGO
Schorpioen wordt vanouds verdeeld in een hoger en een lager deel. Daarbij zou het hogere deel verbeeld worden door de adelaar en het lagere door de schorpioen. Schorpioen wordt vaak geassocieerd met sexualiteit en zaken van leven en dood (zoals erfenissen). Bij het sterrenbeeld Schorpioen horen o.a. ook zaken als reorganisaties, chirurgie, wederopbouw, detectives, levensverzekeringsbedrijven, oliewinning, het verzet (de ‘ondergrondse’), politiek, alles wat zich onder de grond afspeelt (zoals mijnbouw) en bodyguards. Schorpioen is het meest gecompliceerde teken van de dierenriem. Dat wil niet zeggen dat mensen die geboren zijn met de Zon in Schorpioen per se ingewikkelde naturen moeten zijn. Een mens is meer dan zijn ‘sterrenbeeld’.

PS In China is het teken Schorpioen niet populair.

SCHORPIOEN PROMINENT
Als je geboren bent met de Zon in het teken Schorpioen en Schorpioen is in jouw horoscoop prominent (door plaatsing op ascendant of MC of door het belang van de heerser, Pluto) dan ben je iemand van uitersten. Het is het helemaal, of helemaal niet. Je radicale keuzes in het leven stellen je soms voor problemen. Maar had je het anders gekund? Je wilt immers alles of niets. Je bent niet snel bereid tot een compromis. Dat komt voort uit je kwetsbaarheid. Je identificeert je helemaal met datgene wat je wilt. Je gaat er helemaal voor! Iets toegeven is iets van jezelf weggeven, zo lijkt het dan. Natuurlijk is dat niet echt zo, maar wordt het zo door jou gevoeld. Met moeilijke aspecten word je al snel je eigen probleem. Dan ben je moeilijk voor je omgeving. Hoe ouder je wordt, hoe minder extreem je daarin zult zijn en hoe minder stekelig je wordt…Schorpioenen met veel plaatsingen in gematigerder tekens zullen al veel eerder laten zien dat Schorpioenen niet altijd prikken!

Trefwoorden en beelden voor Schorpioen zijn:

– het jezelf niet te gemakkelijk maken (het jezelf soms erg moeilijk maken)

– uitdagingen aangaan en nodig hebben

– hoge eisen stellen (ook aan jezelf; het is alles of niets)

– kwetsbaar zijn (onder die stekels)

– (per se) willen winnen of de sterkste willen zijn

– doorzetten en doordrijven

– tot het uiterste gaan (als het  ‘moet’)

– strategische instelling (de politicus)

– verdedigend

– moeite hebben met compromissen sluiten

– intens zijn

– moedig zijn

– diepgang hebben

Beroemde Schorpioenen

In een teken dat met uitersten te maken heeft tref je ook uitersten onder de voorbeelden aan zoals Charles Manson, Marc Dutroux, Martin Luther, Billy Graham, Hans Janmaat (met vier hemellichamen in Schorpioen), Ayaan Hirsi Ali, Hillary Clinton,
kunstenaar Andy Warhol, Grace Kelly (later prinses Gracia), Evo Morales, Edwin van der Sar, Sem Schilt, Martin Simek, Anita Meijer, Bert Visscher, Bill Gates, Gordon Ramsay en Prins Charles.

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN SCHORPIOEN

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Schorpioen hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een bepaalde betekenis. Wil je weten welke, lees dan het artikel Basis van astrologie.

MAAN IN SCHORPIOEN

Met de Maan in het teken Schorpioen ben je gewend je te moeten verdedigen. Misschien daarom neem je al bij voorbaat een verdedigende houding aan. Kenmerkend is dat je eerst ‘nee’ zegt en dan pas gaat denken of het niet positiever moest zijn. Dat komt omdat je bang bent dat iemand je zal benadelen of kwetsen. Je voelt je ergens óf helemaal op je gemak of helemaal niet en dat laat je merken.

Heb jij de maan in de Schorpioen? Dan kun je je stekelig gedragen, maar ook heel fanatiek je gezin verdedigen en vertroetelen. Je hebt uitdagingen nodig en als die er niet zijn maak je ze, door ‘moeilijk’ te gaan doen. Of je leeft je helemaal uit in krachttraining. Leuk om te weten voor mensen met Maan in Schorpioen: de vrouwen die in 2004 de oudsten ter wereld werden hadden beiden de Maan in Schorpioen! Maan in Schorpioen komt veelvuldig voor bij carrièrevrouwen. Ook de leidinggevende pilote van de luchtmacht die in maart 2011 een paar dagen gevangen zat in Libië heeft Maan in Schorpioen.

Maan in Schorpioen bij vrouwen wijst vaak op een probleem met moeder of moederschap. Is het niet hun eigen bevalling of jeugd die hen pijn doet, dan is het die van anderen en storten mensen (ook mannen) met deze maan zich op psyschische problemen in de zorg of op de verloskunde.

Manen in Schorpioen: Nostradamus, Jimmy Carter, Rembranct, Nelson Mandela, Pompidou, Traman Capote, James Dean, Tineke Netelenbos en Louis de Funès.

De Italiaan Calipari, de geheim agent die zijn leven verloor omdat hij bij een bevrijding van een Italiaanse gijzelaar naderhand werd beschoten door de Amerikanen, had de Maan in Schorpioen (23 juni 1953 in Rome geboren). Ook Julian Assange, Bradley Manning en Edward Snowden hebben alle drie de Maan in Schorpioen.

MERCURIUS IN SCHORPIOEN

De planeet van de studie in Scorpio : dat is het symbool van de fanatieke student. Deze student wil steeds dieper op de stof ingaan en eindigt pas als hij of zij een expert is in de materie. Zo gaat het helaas soms ook in een gesprek. Net zo lang doordrammen tot je gelijk krijgt. Of scherpe opmerkingen maken. Als je in een goede bui bent echter kun je echt scherpzinnig zijn. Deze stand van Mercurius zou kunnen wijzen op een jeugd (schooltijd) met pijnlijke ervaringen. Des te meer reden om je in je studie testorten.

Mercurius in Schorpioen hebben: Klaas Bruinsma, Marc Dutroux en Jack Spijkerman.

VENUS IN SCHORPIOEN

Kenmerkend voor Venus in Schorpioen is, dat er in de liefde geen compromissen worden gesloten. Het is hem of haar HELEMAAL en niemand anders dan die persoon. Het gevolg kan zijn dat er na een nare liefdeservaring niemand anders meer kan tippen aan het ideaalbeeld van de liefde. Dan wordt het een Venus in de woestijn!. De keerzijde is alles, maar dan ook alles, overhebben voor de liefde en daarin (te) ver gaan. Ook dat kan pijnlijke toestanden met zich meebrengen. Gelukkig zullen de meesten met deze positie van Venus niet al te radicaal met de liefde omgaan. Heb jij Venus in Schorpioen? Dan ben je waarschijnlijk vasthoudend en fanatiek in de liefde. In de liefde zoek je uitdagingen op. En misschien ook in je (dure) liefhebberijen?

Venus in Schorpioen hebben: Anita Meijer, Vladimir Putin, Bill Gates, prins Laurent van België en Bruce Springsteen.

MARS IN SCHORPIOEN

Dit is hét symbool van de sterke man, de krachtpatser (letterlijk of figuutlijk). Je werkt fanatiek, je doet alles fanatiek. Je bent iemand van ‘het doel heiligt de middelen’. Als je ergens aan begint maak je het ook af. Put jezelf niet uit! Je kunt te ver gaan in je energieverbruik en dan burnt out raken.

Prinses Ann van Engeland, Rembrandt, Richelieu, George Washington en Henk Westbroek hebben Mars in Schorpioen.

JUPITER IN SCHORPIOEN

Dit is het symbool van het fanatieke geloof. Daar kun je te ver in door schieten. Een goede kant aan jou is dat je rechten het verdedigen waard vindt.

Jupiter in Schorpioen treft je aan bij Madame de Pompadour, Koresh (de sekteleider), Peter Tchaikovsky.

SATURNUS IN SCHORPIOEN

De combinatie van ernst en fanatisme, hardheid en felheid zou problemen kunnen opleveren. Je kunt met deze combinatie zwaar op de hand zijn of zwaarmoedig. Moeilijke aspecten maken een probleem van je positie en je status. Gunstig is dat je de confrontatie aandurft met datgene waar je bang voor bent. Je kunt een kei zijn in de verdeding, een echte ‘die hard’.

Saturnus in Schorpioen tref je aan in de horoscopen van: prins Claus, Bill Gates, Marilyn Monroe, Kevin Costner.

Terug naar boven


 

ASCENDANT EN MC IN SCHORPIOEN

ASCENDANT IN SCHORPIOEN 

Met de ascendant in het teken Schorpioen kom je veel stekeliger over dan je bent. Je ziet er sterk of sexy uit; moeilijk te benaderen misschien. In werkelijkheid is het alleen de ruwe bolster die je laat zien. Daarachter kan een heel ander type schuilen. Je gedijt best in een kale, elementair ingerichteomgeving en zoekt uitdagingen op. Met wat goede aspecten ben je degene die de dingen durft waar anderen zich niet aan wagen. Met wat verkeerde aspecten ben je een waaghals, fel, een ‘bitch’.

Kijk eens naar de combinatie van sterrenbeeld en ascendant!

Ascendant Schorpioen hebben: Edith Piaf (non je ne regrette rien), Calvijn (van het Calvinisme), Klaas Bruinsma, Pim Fortuyn, Vladimir Putin, Margareth Thatcher, Grace Kelly, Richelieux en Molière. Sylvie Meis heeft ook een Schorpioen Ascendant.

Ook Sigmund Freud heeft Ascendant Schorpioen in de horoscoop met een belangrijke Pluto. Je leest over Pluto, Schorpioen en zijn horoscoop bij Astrodomein.

MC IN SCHORPIOEN

Jouw levensdoel is de (zelf-)overwinning. Je gaat helemaal voor jouw carrière en je stelt hoge eisen aan het resultaat. Dat is niet altijd even gemakkelijk voor jezelf. Ergo: je kunt het jezelf knap moeilijk maken!

Ad Melkert, Che Guevara, Poncke Princen en koning Boudewijn delen het MC in Schorpioen.

{{Google add breed}}

 PS 

Het schijnt, zo meldt Nieuwsblad.be, dat men in China liever geen Maagden (te kritisch) en Schorpioenen (te lastig) wl aannemen, wat ongeveer net zo dom is als het selectieproces van die Franse coach (zie link)  die niet ver kwam met zijn team zonder Schorpioenen en daar hopelijk van is teruggekomen. Mensen zijn niet hun sterrenbeeld! en wat is er toch tegen Schorpioenen? Sommigen zijn best aardig!:) Omdat mensen gemakzuchtig en zuinig zijn en snel een etiketje willen plakken, maken ze soms rare keuzes. Mensen die onder het teken Schorpioen of Maagd zijn geboren, komen zo niet aan de bak in China. Weegschalen, Steenbokken en Vissen hebben de voorkeur. Dus als je werk zoekt in China…:).

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111125_139

Terug naar boven

Reacties gesloten