Progressieve Maan Out Of Bounds

Advertenties

 

600px-Stars_and_dec

Geeft de Out of Bounds declinatie van de progressieve Maan een periode van succes aan of is de OOB progressieve Maan juist een risico? Voor een antwoord op deze vraag heb ik gekeken naar de progressieve manen van Lance Armstrong, Dominique Strauss Kahn, Hillary Clinton, Donald Trump, JK Rowling en Jean-Marie le Pen.

De conclusie is, dat de vier jaren voor de hoogste graad van declinatie de Progressieve Maan uitzonderlijke periodes van groei (en vervreemding) aangeeft, terwijl de eerste tijd na het bereiken van de top een risico lijkt in te houden voor (zelf) afglijden. Als de progressieve Maan Out of Bounds KAN gaan, dan is de laagste positie in declinatie een moment van terugtrekking (al dan niet gedwongen) of pauze. Voorbeelden:

1. LANCE ARMSTRONG

astro_56_3414_lance_armstrong_adb_19961018_hp.31435.1907

Lance Armstrong heeft een zeer succesvolle periode gehad na ziekte en viel daarna keihard van zijn voetstuk. Behalve de progressies en transits werkte ook de declinatie van de progressieve Maan mee.

  • In oktober 1996 werd bij hem kanker geconstateerd bij progressieve Maan op 14gr36N, bijna parallel Pluto. De Maan bewoog in het schema naar beneden, om in 1999 op een dieptepunt te komen.
  • Daarna bewoog de lijn naar boven, om in ca. 2002 opnieuw parallel Pluto te komen.
  • Tussen 2005 en 2008 stond de progressieve Maan OOB op ZB.
  • In 2006/2007 stond de progressieve Maan OOB op de hoogst mogelijke graad ZB. Hij was toen al met wielrennen gestopt en had succesvolle jaren achter de rug met de Livestrong-bandjes. Hij liep de marathon voor het goede doel, maar er waren geen wielerwedstrijden. In 2008 echter, was zijn comeback.
  • In 2012, toen hij 40 was, was de progressieve Maan weer op het parallel met Pluto beland en begon de demasqué, met o.a. het verlies van zijn eerder behaalde titels.

Maan-Pluto parallel staat in zijn horoscoop voor heftige ervaringen en de OOB Maan op ZB voor topjaren met een kanttekening. Als dit zich zou herhalen, dan is vanaf 2017 een betere periode voor Armstrong op komst.

De progressieve Maan op Zuiderbreedte was een relatief gunstige periode voor Lance Armstrong. Hij was populair, rijk en gelukkig.

De vier jaren VOOR de hoogste positie van de progressieve Maan OOB (2002-2006) lijken het meest gunstig.

 

2. DOMINQUE STRAUSS KAHNastro_56_3899_donald_trump_adb_2015818_hp.31159.27053

astro_56_2650_-1-dominique_strausskahn_adb_200711_hp.33015.42887Tussen 2007 en 2011 had Dominique Strauss Kahn een toppositie die verloren ging toen er een schandaal ontstond na het misbruik van een kamermeisje. In 2007 bewoog de Maan omhoog. Tussen ca. 2009 en 2014 stond de progressieve Maan OOB. Op de dag van zijn arrestatie in 2011 begon de progressieve Maan in de 6de graad van Kreeft (28gr8N) aan de gang naar beneden (!) en op het moment is de Maan weer netjes ‘in bounds’. Ook hier lijken de vier jaren voor de hoogste graad van declinatie van de progressieve Maan het meest gunstig.

 

 

 

 

3. HILLARY CLINTON

Hillary Clinton gaat voor de presidentsverkiezingen in 2016. Dan staat haar progressieve Maan op een lage declinatiegraad ZB.

Tijdens de affaire Lewinsky in 1995 had zij de progressieve Maan OOB op een hoge graad Zuiderbreedte. Hillary Clinton was toen First Lady.

Het is nog de vraag of zij ooit een hogere positie zal krijgen. Maar kijken we naar de transits en progressies van november 2016, dan zien we dit:

  1. Transit Jupiter vierkant haar Zon/Maan midpunt
  2. Transit Jupiter vierkant haar progressieve Zon
  3. Progressieve Zon conjunct haar Zon/Maan midpunt
  4. Transit Jupiter vierkant haar Mercurius
  5. Progressieve Zon conjunct Mercurius

Drie keer Jupiter, de planeet van het succes! We zullen dus in november 2016 weten wat sterker aangeeft of zij wint of verliest: Jupiter of de declinatie van de progressieve Maan.

4. DONALD TRUMP

Donald Trump zijn progressieve Maan is nu Out of Bounds en over zijn hoogtepunt heen in november 2016. Op het moment plaats hij zich in zijn partij buiten de orde met krasse uitspraken.

astro_56_3899_donald_trump_adb_2015818_hp.31159.27053

5. JK ROWLING

J.K. Rowling bedacht het verhaal over Harry Potter in 1990 en vond in 1997, vier jaar voor de OOB progressieve Maan de hoogst mogelijke declinatie graad bereikte, een uitgever. (NB omdat het de geboortetijd een veronderstelde tijd is, kun je de positie van het MC en de Ascendant niet gebruiken!).

astro_56_3762_j_k_rowling__guess__1990818_hp.31477.42904

6. LE PEN

Jean-Marie le Pen is uit de partij gezet. Hij heeft de progressieve Maan juist niet OOB maar dichtbij de 0 graden, in 2015/2016.

astro_56_3622_jeanmarie_le_pen_adb_1990818_hp.32234.31211

7. JOHN F. KENNEDY

John F. Kennedy werd op 22 november 1963 vermoord toen de progressieve OOB Maan in de 25ste graad (nog niet op het hoogste punt). Hij werd geboren met een Maan in de 1ste graad N. Hij was dus in zijn beste jaren toen iemand met transit Uranus conjunct progressief MC onverwacht een eind maakte aan zijn leven.

NB Er zijn vele beroemdheden die nooit een OOB Maan hadden in progressie, zoals Linda de Mol, Bill Cosby, Bono en Cliff Richard, terwijl er even zoveel onbekende mensen zijn, die wel ooit een OOB Maan hadden in progressie…

8. MEER VOORBEELDEN

Lees het verhaal van Kurt Cobain (link naar de duiding van zijn horoscoop), die vier maanden nadat de progressieve Maan een toppositie van 27g48 N had bereikt, dood werd gevonden: zie http://www.forrestastrology.com/resources/articles/general-astrology/215-the-out-of-bounds-moon. Ander voorbeelden van OOB progressieve Maan die Steven Forrest noemt, zijn Yuri Gagarin (astronaut, progressieve Maan OOB in de ruimte) en Martin Luther King.

CONCLUSIE

Progressieve Maan OOB kan een (tijdelijke) toppositie geven, die verloren gaat als de Maan weer daalt EN er tegelijkertijd moeilijke aspecten zijn EN de geboortehoroscoop er aanleiding toe geeft. Het lijkt er ook op dat elke progressieve Maan OOB je sociaal doet stijgen met de nodige risico’s. Maar wees gerust: ook zonder OOB Maan kun je hoog stijgen en diep vallenJ Daarmee is de progressieve Maan OOB 1 van de indicaties. Een belangrijke, maar altijd in verband met de rest van de horoscoop! Progressieve Maan OOB geeft je (positief bekeken) de kans om boven jezelf en je omgeving uit te stijgen. De negatieve kant ervan is, dat je je misschien vervreemdt van jezelf en je omgeving of ‘te ver gaat’. De astronaut in de ruimte is daar een mooi voorbeeld van.

Behalve dat de vier jaren voor de toppositie de meest geslaagde lijken in maatschappelijk opzicht, lijkt het eerste jaar NA de toppositie van de progressieve Maan juist het meest kwetsbaar. Misschien omdat de persoon ‘over het paard getild’ wordt of niet meer precies weet wat te doen met de volgende jaren? DSK werd gearresteerd, Kurt Cobain overleed, maar JK Rowling schreef door tot de Maan bijna op het laagste punt kwam. Toen stopte ze, even…

Met de progressieve OOB Maan heb je niet alles zelf in de hand. John F Kennedy werd juist in de beste jaren van zijn leven doodgeschoten. Was hij al ‘te ver’ aan het gaan voor zijn politieke tegenstanders? En dan is daar Jean-Marie le Pen. Hij werd juist uit de partij gezet met de progressieve Maan op het laagste punt! Misschien moet de volgende studie er een zijn over wat er gebeurt als de Maan, die OOB KAN gaan, laag staat…

NB Er zijn vele beroemdheden zonder OOB progressieve Maan (ik noem Cliff Richard, Linda de Mol, Bill Cosby, Bono…) en veel onbekende mensen die wel een OOB progressieve Maan hebben (zoals ikzelf). Ups en downs worden door meer astrologische symbolen aangegeven dan alleen de progressieve Maan. De betekenis van de OOB progressieve Maan lijkt vooral heftig op het persoonlijke vlak: hoe ervaar je deze periode? En hoe ga je ermee om? De studie van astrologie vraagt in ieder geval om meer voorbeelden. Heb je zelf voorbeelden en wil je die delen of wil je reageren? Ga dan naar Facebook/Astromarkt.

NABRANDER:

Iemand vroeg op Astropost of er verschil is tussen de mensen met een OOB Maan in de geboortehoroscoop. Vladimir Putin is geboren met een OOB maan in de 26ste graad N, in de derde graad van Tweelingen.

-Toen de Maan op het laagste punt stond in progressie, in de nazomer van 2002, was er een terreuractie in Moskou, die hij volgens 83% van de Russen goed had opgelost. De Maan stond op 26 oktober 2002 (de dag van het einde van de raid) weer op weg naar boven.

-In 2013 werd Putin de meest populaire politicus (nog VOOR Obama). In dat jaar bereikte de progressieve maan de graad van zijn geboortemaan OOB.

LINK

Wil je weten wat Out of Bounds is? Kijk dan hier: http://www.astromarkt.nl/out-of-bounds-html/

 

Reacties gesloten