Sterrenbeeld Ram

Advertenties

TEKEN ARIES OF RAM

Welkom! Hier vind je alles over het sterrenbeeld Ram (Zon, Maan en de planeten Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Ram).

Klik hier voor de andere sterrenbeelden.

STERRENBEELD RAM, ZON IN RAM

In 2012 begint het astrologisch teken Ram op 20 april 7:16 MEZT. In 2007 vind je Ram tussen 21 maart 2:09 zomertijd en 20 april om 13:06. Elk jaar is dat anders. In 2004 was het tussen 20 maart om 8 uur 50 (zomertijd) en eindigde de reis van de zon door Ram op 19 april 19:51 uur. 

Gemiddeld staat de Zon in het teken Ram tussen 20 maart en 20 april. Wie in deze periode geboren wordt heeft de Zon in het teken van de Ram en wordt dan ‘een Ram’ genoemd. Hier vind je alles over het sterrenbeeld Ram.

Op vele manieren kun je laten zien dat je een Ram bent, bijvoorbeeld:
· door al vroeg op jezelf te gaan wonen, 
· door sportief bezig te zijn,
· door je niet snel te binden aan welk contract dan ook,
· door zelfstandig ondernemerschap.Het teken van de Ram is een vuurteken en een hoofdteken.

Vuurtekens zijn doeners, impulsief en actief. Vuurtekens zijn (tja…) vurig!. Ze zijn meer ondernemend dan de anderen. Andere vuurtekens zijn Leeuw en Boogschutter. Ram is van de vuurtekens het meest energiek. Vuurtekens hebben met moed, durf en vitaliteit te maken.

Hoofdtekens zijn tekens voor organisatoren en ondernemers. Als het teken Ram iets wil gaan doen zal het daarvoor alles in het werk gaan stellen. Bovendien is dit teken het eerste teken van de dierenriem. Symbool voor het nemen van initiatief. Traditioneel heerst Mars over dit teken, al zijn er astrologen die Pluto ook als heerser van Ram beschouwen. 

Als tegenhanger van de Weegschaal die alles samen wil doen doet de Ram alles zelf wel, desnoods helemaal alleen.

De Ram combineert de kwaliteiten van vuur en hoofdtekens. Ram is snel en ook weer snel opgebrand. Het teken Ram neemt de leiding bij kortdurende activiteiten, maar houdt niet lang vol. Eigenlijk begint de Ram steeds weer aan wat anders. Dat maakt dit teken wat rusteloos. Ze moeten gewoon even iets te doen hebben. Sportieve bezigheden, maar ook strijd en oorlog horen bij het teken van de Ram.

Je laat bijvoorbeeld zien dat je een echte Ram bent door:

– voorop te lopen (de eerste de beste, haantje de voorste, de eerste klap is een daalder waard)

– door zelfstandig ondernemerschap

Beroemde Rammen zijn of waren: Eric Clapton, Hummie van de Tonnekreek, Lee Towers , Elton John, de schilder Anthonis van Dyck, componist Johann Sebastiaan Bach, Anton Pieck, Hugo Metsers en Tim Krabbé, astroloog Dane Rudhyar, psycho-analiticus Erich Fromm, Gary Kasparov (de schaakmeester), Diana Ross, filmster Simone Signoret, dichter Gerrit Komrij en vakantieman Frits Bom. Martijn Krabbé, Patty Brard en Robert Jensen hebben ook de Zon in Ram.

Aan deze opsomming zie je al dat Rammen onderling verschillen. De rode draad die hen verbindt is het streven naar zelfstandigheid. En de drang iets te gaan ondernemen!

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN RAM

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Ram hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie, behoefte en gewenning.

MAAN IN RAM:

Als je geboren bent met de maan in de Ram heb je behoefte aan werk, sport en activiteit. Stil zitten lukt je niet. Die behoefte aan bezigheden moet je ergens in kwijt. Misschien slaap je zelfs moeilijk door je drang bezig te zijn en van ongeduld om weer aan de slag te gaan. Je hebt het nodig om snel te zijn en er snel bij te zijn. Die haast laat je wel eens ondoordacht optreden.

Jouw assertieve gedrag kan als het moeilijk wordt veranderen in agressief gedrag. Mensen met de maan in Ram zijn niet bepaald gevoelige types. Ze lopen over de gevoelens van anderen heen omdat ze geen tijd hebben er bij stil te staan. Ze zien de gevoeligheden van anderen niet eens. Soms ben je met Maan in Ram gewoon bot. Je uit je gevoelens erg direct en reageert doorgaans meteen op je omgeving.

Mensen met maan in de Ram zijn gewend aan snelheid, agressie en gebrek aan hulp van anderen. Ze hebben al jong ervaren dat het erop aankomt voor jezelf op te kunnen komen. En zullen dat zeker niet laten bij het ouder worden. Familietwisten komen bij dit teken gemakkelijk voor, zeker als er een moeilijk aspect met Mars is. Heb je zo’n aspect dan is het maar het beste je af te reageren in een snelle sport. Hoe dan ook, mensen met Maan in Ram hebben actie nodig!

VROUWEN met de maan in de Ram zijn vaak werkende vrouwen. Ze willen zelfstandig zijn of iets van zichzelf. Moderne vrouwen met de maan in de Ram wonen het liefst snel op zichzelf en als ze trouwen, dan toch graag met behoud van hun zelfstandigheid. Maan in de Ram als moeder is de moeder die haar kinderen zo snel mogelijk het huis uit lijkt te willen hebben. Kinderen moeten alles zelf kunnen doen en al jong zelf keuzes maken. Moeder zelf wil werken en dingen ondernemen met je , maar traantjes drogen hoort niet zo bij de maan in de Ram. Kop op, een beetje pijn, daar word je snel groot van. En als je toch huilt, laat het dan kort duren. Fastfood zou bij de maan in de Ram kunnen horen, net als de snelkookpan, de magnetron. Met maan in Ram besteed je weinig tijd aan het eten (liefst met het bord op schoot voor de televisie), evenmin aan tradities en gewoontes.

Beroemde mensen met Maan in Ram zijn: Albert Schweizer, John Cleese (ook Jupiter en Saturnus in Ram),Maarten Luther, Anton Heijboer (5 vrouwen en in 2004 toch 80 geworden), generaal Charles de Gaulle en Galileo Galilei. Wouter Bos, Peter Balkenende en ook trainer Leo Beenhakker hebben Maan in Ram. Vrouwen met maan in de Ram: Jacqueline Bouvier (weduwe van J.F. Kennedy), Prinses Irene, Sarah Fergusson , Astrid Joosten en Patty Brard.

Terug naar boven

MERCURIUS IN RAM

Al heb je de Zon in het teken Ram, daarom hoeft Mercurius daar niet ook in te staan. Is dat wel het geval dan is de kans groot dat je niet erg objectief bent. Dat is het geval als Zon en Mercurius dicht bij elkaar staan. Je bent dan niet snel van je mening af te brengen en meer of minder bevooroordeeld. Wat niet wil zeggen dat je niet snel van begrip bent. Je bent Ram of niet, immers!

Heb je Mercurius in Stier dan kun je koppig aan je mening vasthouden. Met Mercurius in Vissen ben je een dromer en soms word je geïnspireerd om mooie verhalen te kunnen vertellen.

Met Mercurius in de Ram heb je een snelle geest en vlotte babbel. Soms keert dat zich tegen jou. Dan struikel je over je woorden of je gaat stotteren. Je leert waarschijnlijk het best door aan de slag te gaan. Je bent kort van stof en houdt niet van lange stukken lezen. Korte cursussen liggen je meer dan langdurige studies, maar als je studeert heeft je studieonderwerp iets te maken met activiteiten, techniek of (landbouw)technieken of misschien studeer je voor sportleraar of fysiotherapeut.

Beroemde mensen met Mercurius in Ram zjn: Leonardo da Vinci, Shakespeare, Einstein, Pieter van Vollenhoven, Kubin,Ryan O’Neil, Ensor, Jeroen Brouwers, kroonprins Willem-Alexander en Mengelberg.

VENUS IN RAM

Niet iedere Ram heeft ook de planeet van de liefde in dit teken. Veel Ramnen hebben Venus in de Stier of in het teken Vissen geplaatst staan. Als dat bij jou ook het geval is ben je in de liefde degelijker en trouwer (Stier)) of romantischer (Vissen) dan de Ram met Venus in Ram.

Venus in de Ram heeft de reputatie hals over kop verliefd te worden, maar het vlammetje dooft ook weer even snel. Geen wonder dat je onder gescheiden mensen veel Venussen in Ram aantreft! Vrouwen met Venus in de Ram nemen het initiatief en gaan direct op het voorwerp van hun keuze af (dat geldt ook in de uitverkoop). Mannen kiezen voor zelfstandige vrouwen die werken, de handen uit de mouwen steken of sportief zijn. Eigenlijk hebben zij een ander beeld van vrouwen dan het prototype Venus. Venus staat in het teken Ram zwak. De kans op ruzie in de relatie is met deze stand groot.

Venus geeft ook aan wat je leuk vindt. Als Venus in de Ram staat vind je sporten en doe-het-zelven in het algemeen leuk, maar ook zo nu en dan alleen op stap gaan, zonder de partner.. Alles wat snel gaat, kort duurt en nieuw is trekt je aan.

Beroemdheden met Venus in Ram zijn: Hertogin van Alva (hertrouwde in 2010 op hoge leeftijd met veel jongere man, haar Venus is inconjunct Saturnus), Michelangelo, Pieter van Vollenhoven, Joan Miro, Freud, Doris Day, Sonja Barend, Therasa van Avila, Kabin, Einstein, Willem de Zwijger, A.C. Doyle, Sonja Barend, Robert Jensen en prinses Máxima.

MARS IN RAM:

Dit is het symbool van de echte man! Jij neemt het voortouw, de leiding en het initiatief en durft ergens op af te stormen. Als je een vrouw bent trekt een sportieve, actieve en wat agressieve man je het meest aan als je niet zelf sportief bent. En op het werk is Mars in Ram de snelle werker, de projectmanager of degene die almaar in de zaal van de bedrijfsfitness zit. In ieder geval ga je direct aan de slag, want je bent een doener. Je houdt niet erg van toezicht, dus het zelfstandig ondernemerschap ligt je wel.

Beroemdheden met Mars in Ram zijn: Klimt,Paul Simon, Milosevic, Lenin, Omar Sharif, Clint Eastwood, Johnny Halliday, Claude Debussy en Mondriaan. Sportster Monica Seles is een beroemde vrouw met Mars in de Ram. Maar ook Liesbeth List heeft Mars in de Ram. Lois Rodden (Astrodatabankoprichtster) had Mars in Ram. In de horoscoop van Joop Landré vinden we ook Mars in Ram.

JUPITER IN RAM:

Met deze positie ben je als je gelovig bent een actieve, vurige gelovige. Je doet het gewoon in de praktijk! Voor jou geen praatjes! Jij dankt alles aan je eigen optreden, je positieve instelling en je daadkracht.

Galileo Galilei, George B. Shaw, Tito , Paul Getty, Kasparov, Joost Zwagerman, John Cleese, Jan Pronk, Jeroen Brouwers, sonja Barend en Koningin WilheminaLhebben Jupiter in Ram in hun horoscoop.

SATURNUS IN RAM

Dit is de positie van de eenzame vechter. Je houdt het bovendien lang vol. Volgens Else Parker ben je soms een dwingeland.

Saturnus in Ram vind je bij Einstein, Theo Thyssen , Pieter van Vollenhoven, Jan Pronk, John Cleese, Sonja Barend en titus Brandsma.

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN RAM

ASCENDANT RAM

Je komt met deze ascendant heel energiek over. Vaak heeft je gezicht de lijnen van een ram (hoofd met onderhelft geprononceerd of flinke neus). Je zal in het algemeen direct, assertief en soms agressief optreden. Je kunt goed voor jezelf opkomen! Je treedt de wereld tegemoet met flinke dosis werklust. Aanpakken is jouw motto. Dat heb je gemeen met Barbara Streisand, Henry Miller, Elke Sommer, Koningin Beatrix, Rasputin (die Cheiron – de genezer – op de ascendant heeft staan), Cromwell, Ruth Rendell,John Lennon, Bill Cosby en J.D. Rockefeller. Tip: klik en bekijk de combinatie sterrenbeeld + ascendant!

MC RAM

Jij hebt ondernemingslust! Je wilt in het leven jezelf kunnen bedruipen en je energie of mannelijkheid tonen. Eén van je ouders was erg assertief of een vechter en jij zult niet weglopen voor striijd. Mensen met MC in Ram nemen het voortouw of de leiding. Ze lopen ook vaak voorop, in de strijd of in een trend. Jouw doel is er puur te zijn en je te manifesteren. Jij komt er wel.

Sharon Tate had MC in Ram, zo ook Bobby Fischer, Michael Palin, Jeroen Brouwers, Joost Zwagerman, Jos Brink en Mick Jagger. Ook prins Charles van Engeland heeft Ram op het MC net als generaal Norman Schwarzkopf, Rudolf Hess en maarschalk Tito (president van voormalige Joegoslavië).

Terug naar boven

Reacties gesloten