Progressieve Zon inconjunct Neptunus

Advertenties

HOROSCOOP VAN EEN NEDERLANDS MEISJE BIJ RELLEN IN SINGAPORE IN 1950

Op 11 december 1950 begonnen er godsdienstrellen in Singapore. Deze rellen draaiden om het lot (en de godsdienst) van een Nederlands meisje van 13, Bertha Hertogh. Dit artikel gaat over haar progressieve horoscoop. (Voor uitleg over de progressieve horoscoop ga je naar DEZE pagina).

De progressieve horoscoop voor 1950 van het dan 13-jarige meisje gaf grote verwarring over haar identiteit aan*): Zon inconjunct Neptunus. Bertha Hertogh kwam in verwarring toen ze uit haar vertrouwd geworden omgeving werd teruggehaald naar de familie en cultuur waarin ze was geboren.

In het artikel over aspecten tussen Zon en Neptunus zie je het volgende:

” Ik ken iemand met een voor de zon uit rijzende Neptunus conjunct Zon, die altijd zei:” Ben ik wie ik ben of ben ik wie ze zeggen dat ik ben?” 

Met Zon-Neptunus ligt verwarring over je identiteit en over wie je eigenlijk bent of moet zijn op de loer. Zon-Neptunus heeft iets ‘dubbels’. 

Bertha was geboren op 24 maart 1937 in Cimahi, Indonesie. Nadat haar vader door de Japanners was gevangen genomen in 1942, gaf haar moeder haar aan de Maleisische Chi Aminah mee. Die voedde Bertha op als een moslim met de naam Nadra binte Ma’arof. Na de oorlog spoorde haar vader het meisje op en vond haar in Maleisie. Toen hij haar niet meekreeg, begon hij een rechtszaak. Dat was in 1950, in het voorjaar. Eerst moest Bertha van de rechter wel naar haar vader, later weer niet. Ze werd toen snel uitgehuwelijkt en trouwde formeel (13 jaar oud) op 1 augustus 1950. Echter, in het najaar begon een nieuwe rechtszaak. Die werd gewonnen door de vader.

Toen op 11 december de rellen begonnen, zat Bertha in het vliegtuig naar Nederland, met haar moeder. Er vielen 8 doden in Singapore tijdens de ongeregeldheden tussen moslims en christenen als gevolg van de rechtszaak. Het huwelijk in Singapore werd ongeldig verklaard.

In Nederland trouwde ze, werd ze katholiek en kreeg ze 10 kinderen. Wikipedia meldt: ” In 1976 stond zij met drie anderen terecht op verdenking van samenspanning om haar echtgenoot te vermoorden, maar zij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.” Ze zou bang zijn geweest bij de scheiding haar kinderen kwijt te raken.


Hierboven is de horoscoop van haar geboortedag met transits en progressies. Het geboorteuur ken ik niet. Daardoor weet ik niet de Ascendant, de juiste graad en het teken van de Maan, het MC en de hoekposities. Toch kun je een paar belangrijke gegevens halen uit de horoscoop van die dag. Ook kun je de progressies en transits zien voor het jaar 1950.

PROGRESSIES EN TRANSITS 1950

In het voorjaar van 1950 (rechtszaak, huwelijk) had zij transit Uranus vierkant Zon (onaangename plotselinge verandering in het leven) met transit Neptunus oppositie en transit Pluto driehoek progressieve Zon. De combinatie van Uranus, Neptunus en Pluto is catastrofaal.

In 1950 stond haar progressieve Zon inconjunct progressieve Neptunus. Dat wijst op verwarring, waarbij er iets verloren gaat of moet worden opgegeven. Op 11 december 1950 (de reis naar Nederland) was transit Jupiter inconjunct transit Saturnus. Beide planeten aspecteerden haar progressieve Zon en Neptunus. Jupiter staat symbool voor het internationale. Saturnus is de planeet van het einde en het afscheid.

Het was een reis met een naar afscheid van haar pleegmoeder, die zij nooit meer zou ontmoeten. Pas in 1998 keerde Bertha voor een tv-reportage terug naar Maleisie. Ook sprak Bertha geen Nederlands meer.

*) Horoscopen moet je altijd zien in het licht van cultuur, geslacht, leeftijd, genen en omstandigheden. Op 24 maart 1937 zijn er meer mensen geboren dan Bertha Hertogh, in andere omstandigheden, met andere levens. Horoscopen spiegelen reacties op gebeurtenissen. Gebeurtenissen worden niet ‘voorspeld’ door horoscopen. Voor anderen kan het progressieve inconjunct Zon-Neptunus verzwakking van de gezondheid of onduidelijkheid over de vader hebben betekend. Progressieve Zon-Neptunus inconjuncten spiegelen over het algemeen alles wat de toekomst in nevelen gaat hullen. Neptunus is het symbool van de mist en van alles wat onzichtbaar is of niet van de wereld, een fantasie, waan of droombeeld. De filmindustrie en parfum horen bij Neptunus. De wereld van de romantiek, het idool, de ideologie en het geloof ook.

LINKS

http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/bertha-hertogh-72-overleden-1.449606

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Hertogh_riots 

YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=upJtFJupMko

http://www.astromarkt.net/zon-in-aspect-met-neptunus.html

Reacties gesloten