Slippers, koude voeten en astrologie

Advertenties

HET REDDENDE SLIPPERTJE EN DE HOROSCOOP

Ik dacht terug aan een publicatie op Astropost over ‘Cold Feet’, de koude voeten die een jongen kreeg, vlak voor een belangrijke beslissing in een relatie. Het goede nieuws is dat de jongeman toch goed terecht lijkt te zijn gekomen.

De hoofdpersoon in het verhaal is een Boogschutter met Zon, Mercurius Jupiter en twee langzame planeten in dat teken. Verder heeft hij Maan, Venus en Mars in het teken Weegschaal. Het is leuk om te weten dat Boogschutter het ‘vrijgezellen-teken’ van de astrologische zodiak is. En dat Weegschaal erom bekend staat te blijven wikken en wegen en moeilijk te kunnen beslissen. Je zult zien dat de jongeman erg goed tot uitdrukking weet te brengen dat 80% van de posities in zijn horoscoop in die astrologische tekens staan.

Tussen Boogschutter en Weegschaal zitten 60 graden. Dat is in de astrologie het ‘sextiel’-aspect. Het sextiel is het aspect van de gemakkelijke uitweg en het wachten tot iets vanzelf overgaat. Het is niet echt een aspect voor de daadkracht. Weegschaal en Boogschutter zijn tekens die met elkaar in harmonie zijn.

Een eind maken aan een verhouding kan moeilijk zijn voor Maan in Weegschaal. Het is nog moeilijker als je liefst 5 sextielen in je horoscoop hebt staan en GEEN assertieve vierkanten. Je komt er dan niet uit. Met Maan in Weegschaal heb je gezelschap nodig. Maar ja, met Zon in Boogschutter wil je de ruimte, vooral als je nog jong bent. En je weet dan best of je op de juiste weg zit of niet…

Nu werd deze jongeman bijna 30 en zijn vriendin kreeg haast. Er werd een woning gezocht en de hypotheek werd aangevraagd. Er moest iets gaan gebeuren! Hij was misschien te beleefd om nee te zeggen (Maan en Venus in Weegschaal), of te wreed (Saturnus en Pluto ‘roepend’, Pluto op Venus/Saturnus midpunt), wie zal het zeggen… Dus zei hij niet nee. In plaats daarvan werd de jongeman plotseling verliefd op een ander en had een avontuurtje. Je zou kunnen zeggen dat hij werd gered door de bel in de vorm van transit Uranus inconjunct Venus (nieuwe liefde, met een dikke MAAR…omdat hij niet vrij was en een inconjunct voor ‘iets verliezen’ erbij…). Direct erop kwam transit Saturnus vierkant progressieve Zon er een resoluut eind aan maken. Natuurlijk deed onze Boogschutter/Weegschaal/sextiel-jongen dat niet zelf. De vriendin gaf hem de bons. De nieuwe liefde ook! En toen was hij alleen. En vrij.

Koude voeten. Vijf sextielen en geen vierkant. Er was een andere vrouw nodig om de deur naar de vrijheid open te zetten. Anders was hij blijven hangen en had hij zich met die Maan en Venus Weegschaal sextiel Jupiter vet en rond kunnen eten aan de chocolade, als troost:). Het was een tijdje zwaar, eenzaam en een stap terug. Saturnus is het symbool van afronding, eindes en koude. Met transit Saturnus in Weegschaal kwam de kou in de lucht en het einde aan de vastgelopen relatie.

De koude voeten zijn intussen weer warm!

Reacties gesloten