Transits 2016

Advertenties
PBB_Planeten-Bewegungs-Bild-Jupiter2_Planet-Movement-Picture_Jupiter2

PBB_Planeten-Bewegungs-Bild-Jupiter2_Planet-Movement-Picture_Jupiter2

De beweging van de planeten door de astrologische tekens heet ‘transit’. Als er een planeet in een graad staat die een betekenisvolle hoek met jouw horoscoop maakt, dan is het transit belangrijk voor jou. In het onderstaande artikel wordt ingegaan op de transits in 2016, hun betekenis in het algemeen en voor de persoonlijke horoscoop. Naast de transits zijn de progressies belangrijk voor het duiden van de prognose voor het nieuwe jaar en de solaar! Om een compleet beeld te krijgen heb je dus meer nodig dan alleen transits.

Daar waar bepaalde geboortedata worden genoemd of ‘sterrenbeelden’, is de tekst vet gemaakt. Het gaat om de tekens Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en de februari-Vissen (zie MARS2016) en om mensen die geboren zijn tussen/op:

 • 4 en 15 maart (zie SATURNUS2016)
 • 31 maart en 10 april (zie SATURNUS2016)
 • 1 en 12 mei (zie SATURNUS2016)
 • 2 en 12 juni (zie SATURNUS2016)
 • 3 en 13 juli (zie SATURNUS2016)
 • 2 en 13 augustus (zie SATURNUS2016)
 • 30 juli en 4 augustus (zie NEPTUNUS2016)
 • 4 en 15 september (zie SATURNUS2016)
 • 5 september en 14 oktober (zie JUPITER2016)
 • 1 tot 6 oktober (zie NEPTUNUS2016)
 • 3 en 13 december (zie SATURNUS2016
 • Schorpioenen, Boogschutters, Steenbokken en Watermannen (MARS2016)

Alleen je persoonlijke horoscoop laat ALLE aspecten zien…

MERCURIUS 2016 en je interesse

Op de zesde dag van het nieuwe jaar begint Mercurius retrograde te lopen. Het is traditioneel een periode die je vertraging oplevert en waarin een aantal astrologen adviseert vooral niets te kopen en geen contracten te tekenen, omdat je erop terug zou moeten komen. De transportsector zou ook hinder ondervinden van dit schijnbaar teruglopen van Mercurius. Het duurt tot de 26ste januari, dan loopt Mercurius weer vooruit om op 13 februari weer op de graad terug te zijn waar hij op 1 januari stond.

Voor mij staat niet vast dat elke stommiteit te wijten is aan Mercurius Retrograde. De ramp in Alphen, bijvoorbeeld, had Mercurius ‘rechtuit’. Er is niet aangetoond dat er significant meer narigheid op de weg is met Mercurius retrograde.

Op de eerste dag van het jaar staat Mercurius in de laatste graad van het astrologisch teken Steenbok. Deze positie kan wijzen op een verandering op het gebied van communicatie en transport. Het vierkant met Mars geeft onderhandelingen en vurige discussies of onenigheid aan.

Mercurius doorloopt in 2016 alle tekens van de dierenriem. Als Mercurius je zon of MC raakt, dan kan je belangstelling ergens voor of voor iemand worden gewekt. Het is afhankelijk van je persoonlijke horoscoop of er dan iets belangrijks gebeurt.

VENUS 2016 en je wensen

Venus start het jaar in Boogschutter, zonder aspecten binnen 5 graden in teken. Deze ‘roepende’ Venus legt een accent op diplomatie, vrede, artisticiteit en de mooie en leuke dingen in het leven. Luxe met een uitroepteken! In het teken Boogschutter zal Venus zich vooral richten op het buitenleven (de tuin, de serre) en op de wereld van de reizen. Misschien komen dierenprints en jachttaferelen weer ‘in’?

Maar Venus beweegt verder…Alleen als je de horoscoop van Nieuwjaar ziet als de horoscoop voor het komende jaar, dan zou je kunnen denken aan een jaar waarin we kunnen rekenen op welvaart op elk mogelijk niveau.

Venus doorloopt in 2016 alle tekens van de dierenriem. Als Venus conjunct je Zon of MC komt beleef of ervaar je mogelijk iets plezierigs, maar Venus gaat snel voorbij.

MARS 2016 en je energie

Energie krijg je van Mars! Het symbool van de energie staat in de 29ste graad van Weegschaal op 1 januari en in de 9de graad van Vissen op 31 december 2016. Daartussen heeft Mars de Zon in de horoscopen van Schorpioenen, Boogschutters, Steenbokken en Watermannen ‘geraakt’. Soms is dat pijnlijk, soms is het een prikkel om tot actie over te gaan. Het hangt allemaal af van je persoonlijke horoscoop.

JUPITER 2016 en je vertrouwen

Jupiter beweegt tussen 13graden15 Maagd en 21graden2 Weegschaal, maar begint met een positie in de 24ste graad van Maagd, conjunct de Noorder Maansknoop. Dat is positief voor gemeenschappen, verenigingen en naties in het algemeen. Jupiter is het symbool van steun, hoop en groei. Als je een Maagd bent van na 5 september of een Weegschaal van VOOR 14 oktober, dan komt Jupiter op bezoek bij je Zon dit jaar. Bij mij viel het samen met de dag waarop ik mijn pup kon komen halen. Alles wat je op langere termijn voordeel en geluk oplevert, wordt gespiegeld door Jupiter. Voor ‘groot geluk’ is meer nodig dan 1 enkel aspect!

SATURNUS 2016 en de realiteit

Wie een driehoeksaspect van Saturnus ontvangt, wint aan respect en zelfrespect. Dat is het geval als je bijvoorbeeld tussen 2 en 13 augustus bent geboren of tussen 31 maart en 10 april. Meestal zijn mensen minder blij met de beweging van Saturnus, want harde aspecten komen soms keihard aan. De samenstand met Saturnus is dit jaar voor de Boogschutter die geboren is tussen 3 en 13 december is geboren. Ik ben een van hen. De vorige keer ging ik met Saturnus op mijn zon verhuizen naar een groter huis (met hogere hypotheekJ) en nam ik afscheid van een periode van heerlijk wonen in de buurt van de zee. Saturnus heeft soms een Januskop. Aan de ene kant is het fijn dat… maar er is helaas ook een keerzijde. Wie geboren is tussen 4 en 15 maart of september kan geconfronteerd worden met kritiek, de koude kant van het leven of met min of meer gedwongen ‘afscheid nemen’ of vertrek. En als Saturnus toevallig een inconjunct met je zon maakt, kijk dan uit om niet van je voetstuk te vallen of een fout te maken met consequenties en let goed op je gezondheid. Dat geldt voor de Stieren van 1-12 mei en voor de Kreeft van 3-13 juli. Tenslotte kan de Tweelingen van 2 tot en met 12 juni te maken krijgen met een breuk of afscheid zonder er zelf veel aan te kunnen veranderen.

URANUS 2016 en de spanning

Anders dan de voorgaande jaren ademt de nieuwjaarshoroscoop van 2016 rust uit. Het conflict Uranus-Pluto, dat samenviel met de onrust van de Arabische Lente, is over het hoogtepunt heen. De wereld herademt. Toch blijkt uit de geschiedenis dat het juist de jaren NA Uranus-Pluto zijn, die er voor de bevolking het zwaarst inhakken. De Franse Revolutie van 4 juli 1789 was VOOR het exacte vierkant van Uranus en Pluto in 1792. In de twee jaar na dit exacte vierkant was er het Schrikbewind, dat velen letterlijk de kop kostte. Nu zie je IS onthoofden…Het leven van Robespierre eindigde op 28 juli 1794, toen Saturnus vierkant Uranus stond. Dat was tegelijk het einde van de terreur. Helaas duurt het nog tot februari 2021 eer het eerstvolgende vierkant tussen Saturnus en Uranus plaatsvindt. Het is niet te hopen dat het zo lang duurt eer IS is verslagen. Voor ons betekent het een lange periode van instabiliteit in de wereld. Nog 5 jaar te gaan na het begin van 2016…

Wie de afgelopen vijf jaren persoonlijk te maken had met het vierkant tussen Uranus en Pluto zal sterke zenuwen nodig gehad hebben. Het ging dan vooral om Steenbokken en Rammen van de eerste helft van het astrologisch teken (dus ca. 21ste december – 7 januari en ca. 21ste maart – 7 april), maar ook anderen hadden horoscopen met dit transit. Nu het vierkant afneemt, komen de spanning en de stress langer na elkaar en is de kans kleiner dat je leven in een keer totaal op zijn kop wordt gezet.

Afnemende spanningen dus…In het artikel over Uranus en Pluto in 2016 lees je er meer over: http://astromarkt.eu/horoscopen-en-sterrenbeelden-html/uranus-en-pluto-transits-2016/

NEPTUNUS 2016 en de dromen

De Leeuw van begin augustus en de Weegschaal van begin oktober heeft het transit van Neptunus inconjunct de Zon gehad. Een aantal van deze Leeuwen hebben te maken gehad met verdriet, het moeten opgeven van illusies of zelfs ziekte. Neptunus kan je de negatieve kant van het leven laten zien in de vorm van roddels, achterklap en bedrog, helaas. De Leeuwen van tussen 30 juli en 4 augustus krijgen helaas ook in 2016 te maken met dit aspect. Dat geldt eveneens voor de Weegschaal van 1 t/m 5 oktober. Het advies voor hen is: blijf realistisch, lees de kleine lettertjes en houd koers, maar laat valse verwachtingen los en mijd een overdosis verkeerde medicijnen, drugs of alcohol.

Kijk naar je persoonlijke horoscoop en de positie van Neptunus…Als het teken Vissen op de cusp van het vierde huis staat, dan kan het inconjunct onroerend goed betreffen waar je ‘vanaf’ komt. Let vooral op ongedierte en wateroverlast! Staat Vissen op de cusp van het vijfde huis, dan kan het inconjunct te maken hebben met kinderen, geliefden of je liefhebberij. En als Vissen op de cusp van het achtste huis staat, dan kan er een crisissituatie zijn.

Er zijn ook mensen die gunstiger aspecten met Neptunus hebben. Dat is vooral prettig voor dagdromers, mensen die van hun fantasie leven en voor mensen met een ‘geloofsbeleving’. Zij kunnen baat hebben bij heldere dromen en het scheppen van illusies.

PLUTO 2016 en de uitdagingen

Zie ook bij Uranus over het conflict Uranus-Pluto!

In het artikel over Uranus en Pluto in 2016 lees je veel meer over transit Pluto in 2016: http://astromarkt.eu/horoscopen-en-sterrenbeelden-html/uranus-en-pluto-transits-2016/

Meer over transits duiden: http://www.astromarkt.nl/transits-duiden-html/

Voor de Out of Bounds posities in 2016 en andere jaren: http://cafeastrology.com/outofboundstablesdates.html

Reacties gesloten